събота, 30 януари 2010 г.

ТОП 20-КАКВО Е ДАЛА БЪЛГАРИЯ НА СВЕТА


ТОП 20 - УНИКАЛНИ ОТКРИТИЯ И ПОСТИЖЕНИЯ, КОИТО БЪЛГАРИЯ Е ДАЛА НА СВЕТА

1. ПРАБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР

НЯКОЛКО ХИЛЯДОЛЕТИЯ ПР. ХРИСТА , ПРАБЪЛГАРИТЕ СЪЗДАВАТ ЕДНА ОТ НАЙ-ТОЧНИТЕ СИСТЕМИ ЗА ИЗМЕРВАНЕ ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЗЕМНАТА ГОДИНА. ПРАБЪЛГАРСКИЯТ КАЛЕНДАР Е ПРИЗНАТ ОТ ЮНЕСКО, ЗА НАЙ-ТОЧНИЯТ В СВЕТА.

2. КИРИЛИЦАТА


СЪЗДАДЕНА ПРЕЗ IX ВЕК, ДНЕС КИРИЛИЦАТА Е ТРЕТАТА ОФИЦИАЛНА АЗБУКА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ.

3. ПЛЕНЕНИ ЗНАМЕНА

ПРЕЗ СВОЯТА ДЪЛГА ИСТОРИЯ, БЪЛГАРИЯ НЯМА ПЛЕНЕНО БОЙНО ЗНАМЕ.

4. ЖЕНА НА БОЕН САМОЛЕТ


ЗА ПЪРВИ ПЪТ, В СВЕТА, ЖЕНА УЧАСТВА В БОЕН ПОЛЕТ, ПО ВРЕМЕ НА БАЛКАНСКАТА ВОЙНА. ТОВА Е РАЙНА КАСАБОВА, КАТО ПО ТОВА ВРЕМЕ (1912-1913 Г.) ТЯ Е НА 15 ГОДИНИ И Е ДОБРОВОЛКА В ПОЛЕВАТА БОЛНИЦА, КРАЙ ОДРИН. ПРЕЗ 1913 ГОД. ТЯ ВЗЕМА УЧАСТИЕ В БОЕН ПОЛЕТ, СЪС САМОЛЕТ "ВОАЗЕН". ПОЛЕТЪТ Е ТРАЯЛ 43 МИНУТИ. ПРЕЗ 2004 ГОД. Е ИЗДАДЕНА КНИГА ЗА НЕЯ - "ПОЛЕТЪТ НА САМАРЯНКАТА".

5. КИСЕЛОТО МЛЯКО

ПРЕЗ 1955 ГОД. Д-Р СТАМЕН ГРИГОРОВ, ОТКРИВА МЛЕЧНО-КИСЕЛАТА БАКТЕРИЯ "LACTOBACILLUS BULGARICUS". ТЯ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА УНИКАЛНОТО БЪЛГАРСКО, КИСЕЛО МЛЯКО.

6. ШЕСТИЯТ ТОН НА СЪРЦЕТО -

ИЗВЕСТЕН КАТО "ФЕНОМЕН НА ВЕКА"! ШЕСТИЯТ ТОН НА СЪРЦЕТО, Е ОТКРИТ ПРЕЗ 1955 ГОД. ОТ Д-Р ИВАН МИТОВ - БЪЛГАРИН. ТОВА ОТКРИТИЕ ПРОМЕНЯ РАЗВИТИЕТО НА СЪВРЕМЕННАТА КАРДИОЛОГИЯ.

7. НИВАЛИН-А

ЛЕКАРСТВОТО "НИВАЛИН" Е ИЗВЛЕЧЕН ОТ БЛАТНОТО КОКИЧЕ. ТО ПОМАГА ПРИ ПОЛИОМИЕЛИТ, ЦЕРЕБРАЛНА ПАРАЛИЗА, НЕВРОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ, ЗАСЯГАЩИ ЦЕНТРАЛНАТА И ПЕРИФЕРНАТА НЕРВНА СИСТЕМА, КАКТО И ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕМЕНЦИИ ОТ АЛЦХАЙМЕРОВ ТИП. СЪЗДАДЕНО Е ПРЕЗ 1956 Г. ОТ ПРОФ. ДИМИТЪР ПАСКОВ, КАТО НЕГОВ ГЛАВЕН ПОМОЩНИК СЕ ЯВЯВА ЕДНО МОМИЧЕ, КОЕТО Е ПИЕЛО ВОДАТА ОТ ЧАШАТА С КОКИЧЕТА, КОИТО РОДИТЕЛИТЕ МУ, ПРИ ПОСЕЩЕНИЯТА СИ, ОСТАВЯЛИ В СТАЯТА - НЕВЕДОМИ СА ПЪТИЩАТА БОЖИИ (ТОВА МОГА ДА ДОБАВЯ АЗ). ПРОФЕСОР ДИМИТЪР ПАСКОВ ПРОСЛАВЯ БЪЛГАРИЯ СРЕД ФАРМАКОЛОЗИТЕ И ЛЕКАРИТЕ НА ЕВРОПА. МОНОГРАФИЯТА "НИВАЛИН" Е ПРЕВЕДЕНА И ИЗДАДЕНА В ИТАЛИЯ, А ЛЕКАРСТВОТО - ОТЛИЧЕНО С ФАРМАЦЕВТИЧНИЯТ "ОСКАР" - ЕНЬО, ЗА ПРИНОС В НАУКАТА.

8. ТРЕТОТО КРИЛО В САМОЛЕТОСТРОЕНЕТО

ПРЕЗ 1915 ГОД. БЪЛГАРСКИЯТ АВИОИНЖЕНЕР АСЕН ЙОРДАНОВ, КОНСТРУИРА ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ МОТОРЕН САМОЛЕТ. ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА, В ОБЛАСТТА НА САМОЛЕТОСТРОЕНЕТО. АСЕН ЙОРДАНОВ ВЪВЕЖДА "ТРЕТОТО КРИЛО" И Е ЕДИН ОТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ВЪЗДУШНАТА ВЪЗГЛАВНИЦА. ТОЙ Е БЪЛГАРИН СЪС СВЕТОВНА ИЗВЕСТНОСТ И ИМЕТО МУ Е ВПИСАНО В КНИГАТА ЗА ПОЧЕТНИТЕ ГРАЖДАНИ НА НЮ ЙОРК, А ПОРТРЕТЪТ МУ Е ИЗЛОЖЕН В "ЗАЛАТА НА СЛАВНИТЕ" В НЮ ЙОРК, НА ЛЕТИЩЕ "ЛАГУАРДИЯ".

9. ПЪРВООБРАЗЪТ НА СЪВРЕМЕННИЯТ КОМПЮТЪР

БЪЛГАРИНЪТ ДЖОН АТАНАСОВ Е ЕДИН ОТ ИЗОБРЕТАТЕЛИТЕ НА ЕЛЕКТРОННАТА СМЕТАЧНА МАШИНА "АБС", РАЗРАБОТЕНА ПРЕЗ 1937 ГОД., КОЯТО Е ПЪРВООБРАЗ НА СЪВРЕМЕННИЯТ КОМПЮТЪР. АСТЕРОИД, БЛИЗО ДО МАРС, КОЙТО Е ОТКРИТ ОТ БЪЛГАРИ, ОТ АСТРОНОМИЧЕСКАТА ОБСЕРВАТОРИЯ В РОЖЕН, НОСИ ИМЕТО НА ДЖОН АТАНАСОВ.

10. РЕАКТИВНИТЕ ДВИГАТЕЛИ НА ЛУННИЯТ МОДЕЛ...

РЕАКТИВНИТЕ ДВИГАТЕЛИ НА ЛУННИЯТ МОДЕЛ "ОРЕЛ", КОИТО ПРАВЯТ ВЪЗМОЖНО КАЦАНЕТО НА ЛУНАТА НА АРМСТРОНГ И ОЛДРИН, СА ИЗОБРЕТЕНИ ОТ Д-Р ИНЖ. ИВАН НОЧЕВ - БЪЛГАРИН.

11. СТАТУЯТА НА ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ

СТАТУЯТА НА ЛЕОНАРДО ДА ВИНЧИ, НА ВХОДА НА МЕЖДУНАРОДНОТО ЛЕТИЩЕ В РИМ, Е ДЕЛО НА СКУЛПТУРА АСЕН ПЕЙКОВ - БЪЛГАРИН, КАКТО И ОЩЕ НЕГОВИ ТВОРБИ СА: БРОНЗОВАТА МИНЕРВА В УНИВЕРСИТЕТА В БАРИ; МРАМОРНАТА СТАТУЯ НА САН ДЖОВАНИ В РИМ; ФИГУРАТА НА АТЛЕТА В ЧЕКИНЬОЛА; БЮСТА НА ПАПА ПИЙ 12 ЗА КОНГРЕСНИЯТ ЦЕНТЪР МОНДО МИЛИОРЕ; БРОНЗОВАТА РОЗА - СИМВОЛ НА ПРЕМИЯ СИМПАТИЯ (ПРЕСТИЖНА РИМСКА НАГРАДА, УЧРЕДЕНА 1967 Г.)

12. ПРОТОТИП НА ПЪРВИЯТ ЕЛЕКТРОНЕН РЪЧЕН ЧАСОВНИК


ПРЕЗ 1971 ГОД., БЪЛГАРСКИЯТ ИЗОБРЕТАТЕЛ ПЕТЪР ПЕТРОВ, ПРЕДСТАВЯ ПРОТОТИПА НА ПЪРВИЯТ ЕЛЕКТРОНЕН, РЪЧЕН ЧАСОВНИК, НОСЕЩ ИМЕТО "ПУЛСАР"

13. АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ

В МОДЕЛИТЕ НА СУЗУКИ, ХОНДА, РЕНО, ТОЙОТА, СЕ ВГРАЖДАТ АВТОМАТИЧНИ СКОРОСТНИ КУТИИ, ИЗОБРЕТЕНИ ОТ РУМЕН АНТОНОВ - БЪЛГАРИН. ПЪРВИЯТ СИ ПРОБИВ, РУМЕН АНТОНОВ, ПРАВИ С ПРОЕКТ НА АВТОМАТИЧНА СКОРОСТНА КУТИЯ, КОЯТО УСПЯВА ДА ПАТЕНТОВА И ДА ПРОДАДЕ НА КОМПАНИИТЕ ХОНДА, РОУВЪР, РЕНО, ПЕЖО И СУЗУКИ. ТОЙОТА СЪЩО ГИ ПОЛЗВА, НО БЕЗ ЛИЦЕНЗ, ЗА КОЕТО ИЗОБРЕТАТЕЛЯТ ГИ СЪДИ. СЛЕДВАЩАТА СТЪПКА НА РУМЕН АНТОНОВ Е ИЗОБРЕТЯВАНЕТО НА 6-СТЕПЕННА СКОРОСТНА КУТИЯ, КОЯТО Е ДАЛЕЧ ПО-ПРОСТА И ПО-МАЛКА, ОТ ПОЗНАТИТЕ ПОДОБНИ ДО МОМЕНТА. ТОЙ ИЗОБРЕТЯВА И НОВ, МАЛЪК, СПОРТЕН АВТОМОБИЛ, НАРЕЧЕН - 4 STROKE, НАПРАВЕН ПО СТАРА ИДЕЯ НА ИЗОБРЕТАТЕЛЯ, ОТ 1977 ГОД. ДИЗАЙНЪТ НА КОЛАТА Е "РЕТРО" И ВЪЗРОДЯВА, ПОПУЛЯРНИЯТ ОТ 30-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯТ ВЕК - БУГАТИ. ДВУМЕСТНИЯТ МАЛЪК ЗВЯР, Е ПРЕДВИДЕН ДА ИЗЛЕЗЕ НА ПАЗАРА - 2009 ГОД., В ОГРАНИЧЕНА БРОЙКА (САМО 50 БР.) И С ПРЕДВАРИТЕЛНО КАЛКУЛИРАНА ЦЕНА - 40 000 ЕВРО.

14. ИДЕИТЕ ЗА ООН

ИДЕИТЕ, РАЗВИТИ В КНИГАТА "ЗВЕЗДА НА СЪГЛАСИЕТО", СЛУЖАТ НА АМЕРИКНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ УИЛСЪН, ЗА ФОРМУЛИРАНЕ НА НЕГОВИТЕ 14 ТОЧКИ, ЗА ОМИРОТВОРЯВАНЕ НА СВЕТА И ПОЛАГАНЕ НА ОСНОВИТЕ, НА ОБЩЕСТВОТО НА НАРОДИТЕ. АВТОР НА "ЗВЕЗДА НА СЪГЛАСИЕТО" Е НИКОЛА ДИМКОВ - БЪЛГАРИН. КНИГАТА ПРЕДСТАВЛЯВА, САМА ПО СЕБЕ СИ, ПРОЕКТ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СВЕТОВНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА МИРА И СЪТРУДНИЧЕСТВОТО, МЕЖДУ ВСИЧКИ СТРАНИ, НАРОДИ И РЕЛИГИИ. НИКОЛА ДИМКОВ ОТПЕЧАТВА ПРОЕКТА СИ НА ФРЕНСКИ, НЕМСКИ, ТУРСКИ И ГРЪЦКИ ЕЗИЦИ, И ЧРЕЗ ПОСОЛСТВАТА В ЦАРИГРАД, ГО ИЗПРАЩА НА МНОГО ДЪРЖАВНИ И ПРАВИТЕЛСТВЕНИ РЪКОВОДИТЕЛИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА ТОГАВАШНИЯТ АМЕРИКАНСКИ ПРЕЗИДЕНТ - ТОМАС УИЛСЪН.

15. ЕВРОМОНЕТА


АВТОРИ НА ПРОЕКТА НА НЕМСКИТЕ ЕВРОМОНЕТИ, ОТ 1 И 2 ЕВРО, СА ХАЙНЦ ХОЙЕР И СНЕЖАНА РУСЕВА ХОЙЕР - БЪЛГАРКА. ПРЕЗ 1997 Г. ТЕ ПЕЧЕЛЯТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА ЩЕМПЕЛ НА ЕВРОМОНЕТИТЕ В ГЕРМАНИЯ. ФЕДЕРАЛНИЯТ ОРЕЛ Е ТЕХНИЯТ ИЗБОР, ЗА ИЗОБРАЗЯВАНЕ НА ГЪРБА НА МОНЕТИТЕ ОТ 2 ЕВРО. ТАЛАНТЛИВАТА БЪЛГАРКА ПРОЕКТИРА И ЮБИЛЕЙНА МОНЕТА ЗА 775 - ГОДИШНИНАТА НА БЕРЛИН, КОЕТО ЩЕ СЕ ЧЕСТВУВА 2012 ГОД. НА ГЪРБА НА МОНЕТАТА Е ИЗОБРАЗЕНА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА, КОЯТО РУХВА, А НА ФОНА Й СЕ СЪБИРАТ, РАЗДЕЛЕНИТЕ ОТ НЕЯ, БРАТ И СЕСТРА.

16. БЪЛГАРСКА ПЕСЕН ЛЕТИ В КОСМОСА

БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПЕСЕН "ИЗЛЕЛ Е ДЕЛЬО ХАЙДУТИН", ИЗПЯТА ОТ ВАЛЯ БАЛКАНСКА, Е ИЗБРАНА ЗА МУЗИКАЛНО ПОСЛАНИЕ ОТ ЗЕМЯТА, КЪМ ДАЛЕЧНИЯТ КОСМОС И ОТ 1977 ГОДИНА, ТЯ ПЪТУВА НА БОРДА НА "ВОЯДЖЪР -1".

17. НАЙ-СТАРОТО ОБРАБОТЕНО ЗЛАТО

В НЕКРОПОЛИТЕ КРАЙ ВАРНА, ПРЕЗ М.МАРТ ТАЗИ ГОДИНА, СА ОТКРИТИ ЗЛАТНИ ПРЕДМЕТИ, НА 6000 ГОДИНИ, КОИТО СА ПРИЗНАТИ ОТ ИСТОРИЧЕСКАТА НАУКА, ЗА НАЙ-СТАРОТО ОБРАБОТЕНО ЗЛАТО В СВЕТА.

18. ОТКРИТА Е НАЙ-ОТДАЛЕЧЕНАТА ПЛАНЕТА...


ПРЕЗ 2003 ГОДИНА ПРОФ. ДИМИТЪР СЪСЕЛОВ И НЕГОВИЯТ ЕКИП, ОТКРИВАТ НАЙ-ОТДАЛЕЧЕНАТА ПЛАНЕТА, ИЗВЕСТНА НА АСТРОНОМИТЕ. ТЯ СЕ НАМИРА НА 5000 СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ СЛЪНЦЕТО, В СЪЗВЕДИЕТО СТРЕЛЕЦ И Е НАРЕЧЕНА OGLE - TR - 56B.

19.НАЙ-МЛАДИЯТ ЧЛЕН НА СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ


НАЙ-МЛАДИЯТ ЧЛЕН НА СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ Е ТОДОР НАНЧЕВ. ПРЕЗ 2002 ГОД., ТОГАВА САМО НА 16 ГОДИНИ, ТОЙ СЕ ВКЛЮЧВА В КОНКУРСА ЗА АРХИТЕКТУРА И ЕНЕРГИЯ, ОРГАНИЗИРАН ОТ СЪЮЗА НА АРХИТЕКТИТЕ В БЪЛГАРИЯ. НА КОНКУРСЪТ, ТОДОР НАНЧЕВ СЕ ЯВЯВА С ДВА ПРОЕКТА НА СГРАДИ, ИЗПОЛЗВАЩИ В МАКСИМАЛНА СТЕПЕН ПРИРОДНАТА ЕНЕРГИЯ НА СЛЪНЧЕВОТО ГРЕЕНЕ И ПЕЧЕЛИ НАГРАДА. СЛЕД ТОВА, ТОЙ Е ПОКАНЕН ДА СЕ ВКЛЮЧИ В СВЕТОВНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ ЗА СЛЪНЧЕВА ЕНЕРГИЯ, СЕДАЛИЩЕТО НА КОЯТО СЕ НАМИРА ВЪВ ФРАЙБУРГ - ГЕРМАНИЯ. В НЕЯ ЧЛЕНУВАТ 30-40 БЪЛГАРИ, ОТ КОИТО ТОЙ Е НАЙ-МЛАДИЯТ. БРАВО НА ТОДОР НАНЧЕВ!!!

20. НАЙ-ДОБЪР СТУДЕНТ


НАЙ-ДОБЪР СТУДЕНТ ЗА ЕВРОПА, БЛИЗКИЯТ ИЗТОК И АФРИКА, НА КОМПЮТЪРНАТА АКАДЕМИЯ CISCO SISTEMS ЗА 2003 ГОД. Е ЙОРДАН КАЦАРОВ. ТОЙ ЗАПОЧВА ОБУЧЕНИЕТО СИ В АКАДЕМИЯТА НА 13 ГОДИНИ. МЕЧТАТА МУ Е ДА СТАНЕ ЕКСПЕРТ, А ТЕ СА САМО 9000 В СВЕТА. БЪЛГАРИЯ Е ЕДНА ОТ СТРАНИТЕ С НАЙ-МНОГО ЕКСПЕРТИ - 7. ТОВА Е ГОЛЯМО ПОСТИЖЕНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, ТЪЙ КАТО БРОЯ НА АКАДЕМИИТЕ CISCO Е 3270, А НА КУРСИСТИТЕ - НАД 153 000. ОТ ПОЛУЧАВАНЕТО НА НАГРАДАТА СА МИНАЛИ 6 ГОДИНИ И ЙОРДАН КАЦАРОВ Е ПОНАТРУПАЛ ОПИТ ИЗ IT КОМПАНИИТЕ В БЪЛГАРИЯ. ИМА СЕРТИФИКАТИ И СПЕЦИАЛИЗАЦИИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ДИПЛОМ ПО МЕНИДЖМЪНТ ОТ RITSUMEIKAN UNIVERSITY - ЯПОНИЯ И OPEN UNIVERSITY - АНГЛИЯ. В МОМЕНТА Е НА 20 ГОДИНИ И Е ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР И СЪОСНОВАТЕЛ НА NG SYSTEMS. ПЪРВИЯТ ИМ СОФТУЕРЕН ПРОДУКТ - VOICE CLERK Е ЗА ТАКСУВАНЕ НА ГЛАСОВИ ОБАЖДАНИЯ, В КОРПОРАТИВНИЯТ СЕКТОР.

P.S. ДАЛИ СМЕ , СПОРЕД МЕН, ОЩЕ МНОГО НЕЩА НА СВЕТА И ВСЕ ЩЕ ПРОПУСНА НЕЩО - ДАЛИ СВЕТОВНИ ОПЕРНИ ГЛАСОВЕ, ДАЛИ СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ, ДАЛИ ЕЛИАС КАНЕТИ-НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ ЗА ЛИТЕРАТУРА, РОДЕН В РУСЕ, ИЛИ ИМЕНИТИ ХУДОЖНИЦИ, КАТО ЖУЛ ПАСКЕН - РОДЕН ВЪВ ВИДИН, ИЛИ ОЩЕ МНОГО, МНОГО ДРУГИ... ДОБАВЯЙТЕ И ВИЕ - КАКВО ОЩЕ, СПОРЕД ВАС, СМЕ ДАЛИ НА СВЕТА.

2 коментара:

Анонимен каза...

Пълни илюзии,пълна порнография,никой на никого не дава,нито една страна,нито един народ не дава на никого,нищо.Всички постижения на човека са общи постижения на човечеството ,човешкия гения,човешкия разум. Псевдопатриотичната фраза е примитивен фактор на малоценост и комплексираност. Абсолютно неверно е твърдението,че Джон Атанасов е Българин. Роден е в Щатите,говорел е само английски,учил и живял в Щатите,гражданин на Щатите,щатски учен,никога не идвал в България,само един от родителите му е натурализиран американец от български произход. А за Кирил и Методий да не говорим.

Анонимен каза...

Не е така, както казваш, защото нищо не знаеш! Всеки народ изгражда своето самосъзнание на базата на това, което е постигнал... Не може народностната ти гордост да не се гради на някаква основа! Ако си горд, че си българин, трябва да го изтъкваш с нещо! Да, вярно е, че това са постижения на човека и човешкия гении, но е хубаво, когато този човек или гении е от твоята родина! Не може другите държави да се изтъкват, а ние да си мълчим... САЩ и Великобритания се мислят за висша сила, заради постиженията си, а ние какво да бъдем сякаш сме нищо, което не е така! Когато едно мъничко елементче е постижение, и това миниатурно елементче е преобърнало света, щом е от твоя народ и родина - бъди горд и се радвай, изтъквай го! Ще е обида, ако не защитаваш и изтъкваш своето, когато е истина! Та, той дори големият Иван Вазов е написал стихотворения за възхвала на България, а Пайсий е казал - "...поради що се срамиш да се наречеш българин..." и е написал цяла история за възхвала. А ние сега пишем своята история за възхвала с тези постижения в свят на прогрес и техническо развитие, на големите възможности... И истинският патриот би се гордял, аз се гордея, а ти щом не се гордееш, значи не си българин! Само ще те питам - дали не си македонец или турчин?

Публикуване на коментар

Тагове

1 април 100 долара 2009 2010 2012 аватар авиация автомобил агнешко адидас адреналинка актуално алигатор алкохолик америка амстердам анимация архикектура бабичка балансиране баня бебета безплатно биг брадър биг брадър 5 биг брадър 5 на живо биг брадър фемили биг брадър фемили на живо бизнес бира благотворителност боби турбото бойко борисов брус каньон бутилки българия българската коледа В правилния момент на правилното място валя балканска ванга Великден велико търново видео видео игри визитки вируси войници герои гинес гмо гмуркане горещо господари на ефира готварство грешки грозни гуми гъмзата гърди два пръста детски играчки деца джаджи джоли Джоузеф Мерик диети дизайн динозаври долари дом дървото на парите дядка дядо коледа евровизия европа езеро езеро луиза еко експеримент ел чупакабра емоции еротика еротичен ЕС жени живот животни за дома забавно загадка звезди здраве земя зима злато знаци играчки за възрастни извратено извънземни изкуство изобретателност изрод илюзии интересно интернет инцидент история италия как календар кална канада карикатури картини картинки кат китайци класация клюки козунак колажи колело коли колумбия компютри корупция коса космос костенурка крави крадец крадци краси радков красиво красота края на света креативни визитки креативност криза круши кулинария култура кучешка колибка къща лада лечков лога луди техники лъжи любов любопитно магазини магаре мадами майки майкъл джексън манекени маратон марихуана марс мацки мебели медицина мечо пух мечти мис америка мистерия митове мляко мобилен телефон мода модел модерно мои мнение монети москвич музика мустаци Мъжът с най-големи гърди най - опасните секс пози най грозния човек най скъпото сирене най-грозните хора направи си сам наркотици наука неизлъчвано необяснимо ниагарски водопади никулден нло нова година новини ново нострадамус ню йорк обир оптични илюзии оръжия памела андерсън папата пари пародия пароли песен пияници плейбой пловдив побой подарък покер полезно политика полицаи полиция порно портрети постери почивка правилната професия прага ПРАЗНИК престъпления престъпност природа приятелство пролет проститутки протест професионални photoshop колажи пушене първоаприлска лъжа пътища развлечение размисли и страсти на един блогър реклама реклама.джеки чан рекорди репортаж рецепта рисунки родина родители ром Русия св.валентин сватба свежо световни новини свещеник свят сезони секс секс играчки секс кукли секс музей секс пози секс факти секси семейство сенегал сергей сериал скандално склуптури слави трифонов случки сметка смешно смях смях до скъсване снимка снимки софия спорт статистика статия стоичков странно стриптийз стъклен дом сувенир судоку съвети сън сърца танци тато татуировки тв предавания театър телевизия телевизори телефони температура тест технологии тибет тила текила тоалетни ток торти трабант фест трагедия транспорт трик тунинг туризъм турция убийство уиски уитни хюстън училище факти фалшификати фантазия фейсбук филми филмче фитнес фонтан фото фотографии фотошоп футбол хаити хирург хит хитлер хора хора с увреждания храни храни и напитки хърватска царя цветя целувка циганин цигара цигари цици цска часовник чат червило човекът слон шаолин шишо шоуто на слави щастие щрауси яки яна big brother family big brother family live big brother family online facebook games google Google Street View iphone LCD madzonebg smqh Soshy Timbaland twitter

Споделяй

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More