Продукти:
месото от 2 агнешки крачета (подбедрици) или 2 агнешки плешки
2 големи глави лук, нарязани на ситно
3-5 скилидки чесън, счукани
2 с.л.масло или и 1 с.л.зехтин за готвене
2 с.л.къри на прах
1 ч.л.сол
1 ч.л.черен пипер
1 лимон, нарязан на филийки, с кората
2 зелени, белени и нарязани на кубчета ябълки
1/2 ч.чаша стафиди
1 ч.чаша пилешки бульон
8 малки картофа, срязани на четири
кисело мляко, ориз
Марината за месото (по желание) – смесва се с маслото и зехтина. Месото престоява в марината една нощ.
1 с.л.семена кориандър
1 с.л.кимион
1 с.л. къри на прах
1 ч.л.пресни листа розмарин
1 ч.л.мащерка
1/2 ч.л.сол
1/2 ч.л черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 180 градуса. На котлона, запържете месото за кратко в малко зехтин. Когато покафенее, извадете го и добавете в тигана останалия зехтин и маслото, заедно с кърито.
Запържете за 1 – 2 минути. Добавете лука и чесъна и задушавайте около 5 минути.
Върнете месото в тигана. Добавете нарязаните ябълки, лимон, стафиди, бульон, сол и пипер.Сложете тигана във фурната и печете около 3 часа, като покриете съда с фолио. Последните 45 минути добавете и нарязаните на четири картофи.
Сервирайте с лъжица кисело мляко, върху пържен ориз.
www.zadoma.com
Ако тази статия ви е харесала, моля гласувайте за нея.
0 коментара:
Публикуване на коментар